Julia Jackowiak

Dietetyczka, kontynuuje studia magisterskie na Uniwersytecie Przyrodniczym w Poznaniu. Interesuje się dietoterapią w różnych chorobach jelit m.in. SIBO, IBS czy przewlekłe choroby zapalne jelit. Poza dietetyką jej pasją jest taniec.

Artykuły Julii

ciąża

Cukier, znany również jako sacharoza, to popularny składnik naszej codziennej diety. Składa się z dwóch prostych cukrów – glukozy i fruktozy. Pozyskuje się go zazwyczaj z buraków cukrowych lub trzciny cukrowej. Najczęściej możemy go spotkać w postaci np. cukru białego.

cukier

Cukier, znany również jako sacharoza, to popularny składnik naszej codziennej diety. Składa się z dwóch prostych cukrów – glukozy i fruktozy. Pozyskuje się go zazwyczaj z buraków cukrowych lub trzciny cukrowej. Najczęściej możemy go spotkać w postaci np. cukru białego.

Jak małymi krokami ograniczyć chęć na słodycze

Jest to przewodnik w formie pliku pdf, z którego dowiesz się jak w kilku prostych krokach zapanować nad cukrem w swojej diecie